Elefanter - Massor med information om elefanter
Elefantens kropp

Elefantens kropp

Elefanten är världens största levande landdjur vilket gör att det ha unika egenskaper för att klara av sin storlek och vikt under de åttio år som den kan leva. Elefanter står ofta bara på tre ben för att få vila ett av benen. Detta ger faktiskt reell via att omväxlande låta ett ben vila även om de andra får belastas lite hårdare under tidien.

Elefantens fot och ben

Elefantens ben har en unik egenskap som inte så många djur förutom människan har. Knät hos elefanter kan böjas omkring 170° vilket endast människan kan bland däggdjuren. Denna rörlighet kan dock orsaka artros i äldre år precis som hos människor.

Elefantens hjärna

Elefantens fot

Elefanten har den största hjärnan av alla landdjur. En elefanthjärna väger mer än 5 kg vilket motsvarar 4 människohjärnor.

Elefanten örElefanter liknar människor

Elefanter är de djur som ur många aspekter liknar människor mest. Elefanten kan visa glädje, sorg, sympati och har en bra självuppfattning.

Dessa egenskaper kan visa sig i när någon elefant i grupp dör så kan de andra stanna och sörja någon dag utan att tänka på mat. Elefanten kan även begrava sina nära och kära genom att täcka de mde kvistar och grenar.